Hlavní obsah

Vykolejení nákladního vlaku zastavilo vlaky ve středních Čechách

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STARÁ BOLESLAV
Aktualizováno

Nákladní vlak vykolejil ve středu brzy ráno v železniční stanici Dřísy na Praze - východ. Nikdo nebyl zraněn. Příčinou nehody byla pravděpodobně technická závada. Provoz mezi Starou Boleslaví a Dřísy bude plně obnoven nejspíš až ve čtvrtek.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Pracovníci Českých drah vyprošťují vykolejený nákladní vlak.

Článek

Soupravě nákladního vlaku vykolejily tři vozy, škoda byla předběžně vyčíslena na půl miliónu korun. Vlak jel z Týniště nad Orlicí do Neratovic, nehoda se stala pár minut před pátou hodinou ráno.

„I když je na stanovení příčiny dosud brzy, podle dosavadního šetření Drážní inspekce by příčinou vykolejení mohla být technická závada na jednom z vykolejených vozů, konkrétně se jedná o ukroucený čep nápravy,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Do provedení komisionální prohlídky nicméně mluvčí nevyloučil ani technickou závadu na trati. „Provoz mezi stanicemi Stará Boleslav a Dřísy na trati mezi Lysou nad Labem, Všetaty a Ústí nad Labem bude obnoven plně zřejmě až ve čtvrtek,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám