Hlavní obsah

Policisté zadrželi jedenáct lidí, mezi nimi i poštovního lupiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jedenáct celostátně hledaných osob, z nichž většina se dlouhodobě vyhýbala nástupu do vězení, zadrželi frýdecko-místečtí kriminalisté při akci Úklid v době od večera 29. února do 2. března. Mezi zadrženými je i 34letý muž z Frýdku-Místku odsouzený ke čtyřem rokům vězení za ozbrojené loupeže na poštách a za útok na policistu, který jej zatýkal.

Článek

Právu to řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. Dodal, že ne všichni vypátraní adelikventi vyhověli výzvě k otevření dveří, pro takové případy policisty doprovázel zámečník. „Jednoho z pachatelů policisté našli schovaného v gauči,“ uvedl Žurovec.

"Většinou byli bráni z bytů, nepočítali s tím, že dovnitř půjdeme i násilím. Hodně zadržených bylo hledáno za násilné trestné činy. Jeden pachatel se vyhýbal trestu dokonce osm let. Mezi zadrženými byla i šedesátiletá žena odsouzená za rozsáhlé úvěrové podvody a poškozování cizích práv," upřesnil.

Pachatele, kteří odmítali jít do vězení, hledalo na území celého okresu Frýdek-Místek podle Žurovce 25 policistů. "Takto rozsáhlou akci jsme nepořádali minimálně rok. Budeme v nich pokračovat, pokud se nám pachatelé budou schovávat, budeme si pro ně chodit," potvrdil Žurovec. Dodal, že násilím museli policisté vniknout do pěti bytů.

Podle mluvčího kriminalisté chytili všechny vytypované osoby, po nichž bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Například lupič, který má na kontě sérii ozbrojených přepadení na poštách, si teď odsedí čtyři roky ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám