Hlavní obsah

Muž chtěl zastřelit policisty, ale selhala mu zbraň

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PÍSEK

O obrovském štěstí může od středy minulého týdne hovořit trojice policistů, která pronásledovala muže, jenž se vyhýbal nástupu trestu do vězení. Při zákroku proti nim muž opakovaně vystřelil a pokusil se muže zákona zavraždit podomácku vyrobenou zbraní. Policisté mu již sdělili obvinění z pokusu o vraždu.

Článek

Vše se odehrálo ve středu večer minulý týden. Trojčlenná policejní hlídka chtěla u železničního náspu u Lipové aleje zadržet dvaatřicetiletého muže z České Lípy, který byl na útěku před nástupem do vězení.

Bez varování vypálil z malé vzdálenosti

Muž nereagoval na výzvy policistů a začal utíkat. Přitom vytáhl pistoli, druhý policista mu mezitím nadjel služebním vozem k náspu, kde se muž zastavil a začal na policistu mířit.

Ze vzdálenosti necelých tří metrů pak vystřelil. „Vypálil s jediným úmyslem, policistu zasáhnout a zbavit se pronásledovatele. Ze zbraně vyšel viditelný záblesk a slabý zvuk výstřelu,“ řekl mluvčí písecké policie Jiří Matzner.

Policista ale s úžasem zjistil, že stále žije a nikde není zasažen. Mezitím pachatel začal znovu prchat a druhý policista mu byl v patách. Vyzval ho, aby se zastavil a odhodil zbraň.

Zoufalý muž se dal opět na útěk a začal znovu střílet. I tentokrát měl policista obrovské štěstí, že ze zbraně vyšlehl pouze záblesk a slabý zvuk.

Odpor při transportu do věznice

Situace využil třetí z policistů, který útočníka strhl k zemi. Odpor kladoucí pachatel byl posléze za pomoci všech členů hlídky spoután a eskortován na policejní služebnu.

Policisté při vyšetřování incidentu zjistili, že muž měl podomácku vyrobenou pistoli, která byla schopná střelby. Neměl na ni povolení. Policie ho obvinila z pokusu o vraždu.

Muž byl začátkem týdne policisty převezen k výkonu trestu. „Tam ho policisté dopravili doslova přes jeho vražedný odpor,“ doplnil mluvčí policie.

Vyjádření policistů, na které muž vystřelil
První policista, který se díval do hlavně zbraně svůj pocit posléze kolegům popsal slovy: "Vybral si mne, protože jsem u něho byl nejblíže, byl to zlomek sekundy, věřil jsem kolegům, že mne v tom nenechají."
Druhý policista: "Byl to zlomek sekundy, zvažoval jsem zda zastřelit člověka, proběhl mi život před očima, pak druhý záblesk a pak ... ležel pachatel na zemi a kolega jej držel..."

Reklama

Výběr článků

Načítám