Hlavní obsah

Autobus skončil v příkopu, řidič nadýchal alkohol

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ TĚŠÍN

O velké smůle může hovořit řidič zájezdového autobusu, který v úterý ráno při otáčení zablokoval silnici v Mistřovicích u Českého Těšína. Autobus, ve kterém během nehody neseděli žádní cestující, museli vyprošťovat hasiči. Přivolaní policisté řidiči naměřili půl promile alkoholu v dechu.

Článek

Podle majitelky firmy Autodos Havířov přitom jde o řidiče, který je zapřísáhlý abstinent. V úterý ráno podle ní měl odvézt skupinu lidí. „Nevěřím tomu, že nafoukal alkohol. Vždyť to je řidič, který vůbec nepije, na oslavě si dal malé pivo. Prostě tomu nevěřím, ale pokud je to pravda, bude se to muset nějak řešit,“ řekla do telefonu majitelka.

Policie trvá na tom, že řidič opravdu nafoukal alkohol. „Při dechové zkoušce policisté naměřili pět desetin promile, řidič souhlasil s odběrem krve,“ konstatovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Dodala, že v nejbližší době policisté odeberou šoférovi řidičský průkaz a o jeho dalším osudu rozhodne příslušný úřad v přestupkovém řízení. „Vzhledem k nízké hladině alkoholu nejde o trestný čin, ale o přestupek,“ dodala mluvčí.

Autobus na silnici uvízl poté, co jeho zadní kola při otáčení najela za krajnici. „Autobus se nejdříve neúspěšně pokoušel dostat zpět na namrzlou silnici traktor, potom i přivolaní hasiči svojí tatrovkou, která už byla úspěšná,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám