Hlavní obsah

Odsouzený narkoman dál vyráběl drogy ve velkém

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Neobyčejnou troufalost projevil 32letý narkoman, kterého před několika měsíci poslal Okresní soud ve Frýdku-Místku na tři roky do vězení. Proti nepodmíněnému trestu se hned odvolal a protože nebyl ve vazbě, ve svém novém bydlišti drogy dále bezostyšně vyráběl. Policie tomu učinila přítrž v pondělí, kdy ho zatkla přímo při činu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policie při domovní prohlídce zajistila pervitin a další věci, které slouží k jeho výrobě a aplikaci.

Článek

„Drogu dále vyráběl v pronajatém domě ve Frýdku-Místku. Pervitin pak prodávala jeho 24letá družka, a to i mladistvým osobám,“ konstatoval mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. Dodal, že oba obvinění jsou na drogách závislí. Recidivista nyní skončil ve vazbě, jeho družka je stíhána na svobodě.

Původně tříletý nepodmíněný trest, který zatím ještě není pravomocný, si tak narkoman vlastní vinou prodlouží možná o několik dalších let, trestní zákon umožňuje za takové jednání vyměřit až deset roků vězení.

„Oba jsou podezření z toho, že nyní vyrobili až 550 dávek, za které mohli získat až čtvrt miliónu korun,“ dodal policejní mluvčí. Při domovní prohlídce policie zajistila jak drogy, tak i řadu předmětů, které sloužily k jejich výrobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám