Hlavní obsah

Lupič s pistolí neuměl otevřít pokladnu, tak utekl

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Ozbrojené přepadení, které v sobotu večer zažila prodavačka v olomouckém řeznictví, se rychle proměnilo ve frašku. Mladý maskovaný lupič se totiž nedostal do pokladny, a tak nakonec riskoval několikaletý pobyt za mřížemi jen kvůli cigaretám za pětset korun.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ozbrojený lupič nikomu neublížil. (Ilustrační foto)

Článek

"Olomoučtí kriminalisté dne 9. února zahájili úkony ve věci podezření ze spáchání trestného činu loupeže, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že dne 9. 2. 2008 v 18.45 hod. v prodejně masny v Olomouci na ulici Řepčínská 24, ozbrojen stříbrnou pistolí, kterou mířil na břišní oblast prodavačky (43) z  Bohuňovic, se chtěl zmocnit tržby z pokladny," sdělil Novinkám policejní mluvčí Vladislav Hejníček.

Ozbrojený lupič nedokázal pokladnu otevřít, tak po chvíli sebral jen kartón cigaret v hodnotě 500 korun a dal se na útěk. Nikomu neublížil.

Policisté se obrací na veřejnost o pomoc při pátrání po tomto pachateli. "Podezřelý muž byl ve věku kolem 20-25 roků, výšky 170-175 cm, hubené postavy, maskovaný černými brýlemi, kapucí spojenou s bundou zelené barvy (na zádech bundy nějaký ornament tmavší barvy), přes ústa měl světle šedou šálu (další oblečení nezjištěno)," popsal mluvčí.

Jakékoliv informace, které by mohly policistům pomoci při dopadení pachatele, lze oznámit na nejbližší služebně nebo prostřednictvím linky 158. 

Reklama

Výběr článků

Načítám