Hlavní obsah

Na přehradě Hracholusky se utopil rybář

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Záchranáři pátrají od sobotního večera po jednom ze dvou rybářů, kteří si kolem 23 hodiny vyjeli na loďce lovit ryby na přehradě Hracholusky na Plzeňsku.

Článek

"Nafukovací člun narazil do ledové kry, převrátil se a oba muži spadli do ledové vody. Jednomu z nich se podařilo dostat na sto metrů vzdálený břeh. Druhý z mužů ale zmizel pod hladinou," uvedl operační důstojník policie.

Nehoda se stala poblíž autocampu Radost. Ještě v noci policie na místo přivolala helikoptéru, která celý prostor prosvítila, ale nikoho nenašla. Oba rybáři ve věku 43 a 39 let pocházejí z Kazachstánu, ale trvale žijí v Německu. Podle policie byli  oba pod vlivem alkoholu.

"Přijeli jsme večer, popili vodku. Dva dostali nápad, že se pojedou projet na vodu. Člun se rozřízl o okraj ledu, viděli jsme to z břehu, běželi jsme po pás do vody a jednomu pomohli ven," řekl Právu jeden z kamarádů oběti. Muž, který se pravděpodobně utopil, měl podle něj tři děti.

Pátrání pokračuje od nedělního rána, na místo byli přivoláni i potápěči, kteří prohledavají místo, kde se loďka převrhla.      

Reklama

Výběr článků

Načítám