Hlavní obsah

Muž ujel od smrtelné nehody, auto se pokusil zlikvidovat

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Policisté na Hodonínsku dopadli muže, který na konci letošního ledna usmrtil autem dvacetiletého muže. Od nehody ujel, zraněnému neposkytl pomoc. Auto chtěl zničit na slovenském vrakovišti, kriminalistům se ho ale podařilo vypátrat i s vozem.

Článek

Nehoda se stala 28. ledna večer. Zraněný mladík později podlehl vážným zraněním v nemocnici.

Mravenčí práce kriminalistů posléze ukázala, že by automobil mohl být odvezen za hranice. Proto se čeští policisté obrátili na slovenské kolegy, kteří hledané auto našli na vrakovišti nedaleko Bratislavy. Tam ho odvezl sám řidič. Automobil připravil k likvidaci na následující den.

Když policisté zabránili likvidaci zásadního důkazu, pustili se opět do pátrání po řidiči. Na autě totiž známky po nehodě objevili. Řidič se nějakou dobu ukrýval, sám ale nakonec přišel na policii a ke všemu se přiznal.

„Je podezřelý z trestných činů neposkytnutí pomoci a způsobení těžké újmy. Za tyto skutky může být odsouzen až na deset let odnětí svobody,“ řekl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Reklama

Výběr článků

Načítám