Hlavní obsah

Matka bývalých žáků napadla před školou učitelku

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Pětačtyřicetiletá učitelka z Hradce Králové se v pondělí krátce před osmou hodinou ranní stala obětí útoku o osm let mladší ženy, která ji nejprve slovně nadávala, poté i fyzicky napadla. Způsobila jí zranění v obličeji a pohmoždila zápěstí. K incidentu došlo přímo před hradeckou základní školou v Bezručově ulici.

Článek

Zraněná, která učí na prvním stupni, je nyní v pracovní neschopnosti. „Útočnice po tomto incidentu odešla a v nedaleké prodejně potravin rovněž bezdůvodně napadla prodavačku, které způsobila oděrky a poškrábala ji,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová. V prodejně zavolali policii a záchranku.

Přivolaný lékař poté rozhodl o převozu agresorky na psychiatrickou kliniku hradecké nemocnice. Napadení je nyní šetřeno policií jako podezření z trestného činu výtržnictví s trestní sazbou až dva roky vězení nebo peněžitým trestem.

„Vzhledem k tomu, že k události nedošlo v prostoru školy, se nebudu k této záležitosti více vyjadřovat,“ uvedl ředitel školy František Obr a dodal, že se jedná o specifickou záležitost danou psychickou situací ženy, která bývalou učitelku svých dětí napadla. „Naši učitelé se o svou bezpečnost určitě neobávají,“ míní ředitel.

Podobných případů je více 

V Hradci Králové došlo v posledních pěti letech k několika napadením učitelů. V roce 2003 zaútočil baseballovou pálkou student politologie Univerzity Hradec Králové na pedagoga Jana Laška, v prosinci 2006 napadli příbuzní jednoho z žáků učitele na chodbě Základní školy Josefa Gočára. Tehdy sedmapadesátiletý pedagog utrpěl při útoku četná zranění a dnes je v invalidním důchodu.

„I přesto se domnívám, že učitelé nemusejí mít strach,“ řekl Právu náměstek hradeckého primátora Martin Soukup (ODS) a dodal. „Samozřejmě žijeme v rychlejší a agresivnější době a bohužel se čas od času se takovým událostem nevyhneme.

A to ani kdyby byla přijata sebepřísnější bezpečnostní opatření. Ale i přesto jsme již instalovali do většiny základních škol kamery,“ řekl náměstek s tím, že cílem je vytvořit jednotný kamerový systém pro všechny školská zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám