Hlavní obsah

Strážník, který ubodal Američana, je na svobodě

Právo, Novinky, rav, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obvodní soud pro Prahu 9 neposlal do vazby strážníka, který v noci na středu v pražských Vysočanech ubodal Američana. Muž byl propuštěn na svobodu. Je obviněn z vraždy. Při potyčce u Sazka Arény muž bodl cizince, který smrtelným zraněním na místě podlehl.

Článek

Policie původně strážníka podezřívala z trestného činu ublížení na zdraví, ale během vyšetřování i díky dvěma očitým náhodným svědkům kriminalisté usoudili, že šlo nakonec o vraždu.

Svou roli v konfliktu sehrál alkohol, který později naměřili strážníkovi v krvi. Incident přitom začal zcela nevinně. Američan, který byl zaměstnancem firmy, jež v Německu pracovala pro ministerstvo obrany USA a v ČR pobýval jen soukromě, v noci ve Vysočanech parkoval, v autě zřejmě i spal.

Jeho počínání se ale s největší pravděpodobností nelíbilo kolemjdoucímu strážníkovi, který však v tu chvíli nebyl ve službě a ani v uniformě. Oba muži se pak spolu začali hádat. Spor skončil tragicky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám