Hlavní obsah

Muž se propadl s vysokozdvižným vozíkem do studny

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Do studny, o které neměl nikdo tušení, se v pondělí kolem poledne propadl zaměstnanec soukromé firmy ve Vizovicích na Zlínsku. Skončil v desetimetrové hloubce, zachránit ho museli hasiči.

Článek

„Zaměstnanec, který na vozíku převážel materiál, se doslova z ničeho nic propadl do hluboké studny,“ informovala mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Majitelé firmy, která se do areálu před nedávnem nastěhovala, pravděpodobně ani neměli tušení, že se pod betonovou vrstvou studna vyskytuje. Obrovskou jámu kryla asi šesticentimetrová slupka betonu. Ta pod zaměstnancem na vozíku praskla.

Záchrana řidiče vysokozdvižného vozíku.

„Policisté, kteří na místo přijeli jako první, pracovníkovi nemohli pomoci. Museli jsme počkat až na hasiče, kteří disponují potřebnou technikou a muže vytáhli. Záchranáři ho odvezli do nemocnice, jeho zranění ale podle všeho nejsou naštěstí vážná,“ doplnila Bartíková.

O studni nikdo z firmy nevěděl.

Policisté zjistili, že se nikdo nedopustil trestného činu úmyslného ani nedbalostního. Deset metrů hluboká a tři metry široká jáma se nacházela v přístavbě, která může být stará několik desítek let. Je zaznamenána jen na některých katastrálních mapách. „Celou věc budou nyní prověřovat policisté z obvodního oddělení ve Vizovicích,“ uzavřela Bartíková.

„Po desetimetrovém pádu studnou zůstal vozík na kolech v 1,5 metrové vodní hloubce. Nabírací vidle vozíku se zlomily o hranu podlahy a kontejner zavalil vozík. Řidič vozíku utrpěl zranění především na hlavě. Před příjezdem hasičů se snažili zraněného muže dostat ven jeho kolegové, kteří mu spustili lehkou kovovou konstrukci. Zraněný však nebyl schopen se sám dostat ven a na pomoc museli přijet záchranáři,“ doplnil mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Hasiči na dno studny spustili nastavovací žebřík. Muž se záchranáři komunikoval. Do studny se spustil jeden ze specialistů hasičů lezců, který upevnil muže do záchranářské sedačky. Podchlazený řidič vozíku byl pod jisticím lanem a po žebříku vytažen ven a předán do péče lékařů. Zraněný následně putoval do nemocnice ve Zlíně k další nezbytné péči.  

Hasič u probořeného místa.

Reklama

Výběr článků

Načítám