Hlavní obsah

Silnici z Turnova do Liberce blokují hromadné nehody 17 vozů

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TURNOV
Aktualizováno

Dvě hromadné dopravní nehody se staly v pondělí ráno na rychlostní silnici první třídy z Turnova do Liberce. V první kolizi havarovalo krátce před šestou hodinou ráno pět osobních a jeden nákladní vůz. Nehoda se stala u odbočky na Rychnov u Jablonce ve směru z Hodkovic nad Mohelkou. Druhá srážka se odehrála v paceřickém kopci v půl deváté, kdy se srazilo jedenáct vozů.

Článek

Právu to řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková s tím, že řidiči havarovali na namrzlé silnici ve stoupání k obci Žďárek a Sychrov směrem z Liberce na Turnov a Prahu. „Úsek je zcela uzavřen a objízdná trasa vede přes Jílové," podotkla.policejní mluvčí.

Podle informací mluvčí hasičů v Libereckém kraji byli při druhé nehodě zraněni dva lidé a na místo míří vrtulník letecké záchranné služby.  

Úsek od Hodkovic nad Mohelkou směrem na Liberec, který byl uzavřen kvůli nehodě šesti vozů už policisté po třech hodinách vyšetřování otevřeli. „V době uzavírky jsme dopravu odkláněli přes Záskalí. Ani při této nehodě nebyl nikdo zraněn,“ zmínila policejní mluvčí.

Jak Právu sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Iva Michalíčková, zasahují hasiči u obou dopravní nehod a pomáhají při úklidu vozovky a odstraňování havarovaných vozidel.

Podle prvotních šetření policistů byla hlavní příčinou nehody namrzlá vozovka, na které řidiči nezvládli jízdu.

Reklama

Výběr článků

Načítám