Hlavní obsah

Přítomnost Škrlové v ČR mohla někomu vadit, tvrdí expolicista

Právo, Jan Chmelíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za zmizením Barbory Škrlové v zahraničí mohla být snaha uklidit ji ze země. Připouští to někdejší policista a právník Josef Kolínský, kterého rodina Škrlova loni najala. „Zcela absurdní ta představa není, takzvaná Anička v té době nebyla v České republice žádoucí pro víc lidí,“ uvádí Kolínský.

Článek

Ještě loni v rozhovoru pro Právo hodnotil vztahy mezi Barborou a jejím otcem Josefem Škrlou, který je považovaný za vůdčí osobnost celé obskurní skupiny, jako ideální. Nyní už je Kolínský opatrnější.

„Viděl jsem tehdy, že ji neustále držel za ruku, nehnul se od ní na krok. Tehdy se mi ten vztah jevil tak, jak jsem jej popsal. Ale čas postupně přináší další a další informace. Pak už to tak nevidíte,“ říká dnes.

Právních služeb pro Škrlovou se vzdal už loni. Příčina prý nebyla ani tak v Barboře, jako spíš v jejím otci, který si jej najal. „Přijal jsem úkol, o němž jsem se domníval, že bude také poslední – představit Barboru veřejnosti. Že existuje, že se nestala obětí trestného činu, jak se tehdy obávala i policie, která po ní pátrala. Ale pak se pomalu odkrývalo to pozadí. To byl důvod, abych si řekl, že v takových věcech prostě nemusím figurovat. Jsou v tom nejen členové rodiny Mauerovy či Škrlovy, ale i jiné osoby,“ podotýká.

„Měl jsem možnost s ní mluvit ve Švédsku a v Dánsku. Ona se tam projevovala bezprostředně, nepochyboval jsem, že byla schopna jak soud, tak pracovníky Klokánku přesvědčit o tom, že je děcko. To vyžaduje doopravdy delší pozorování a komunikaci, aby člověk přišel na to, že není ve skutečnosti dítě, za které se vydává,“ dodává Kolínský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám