Hlavní obsah

Muž z Ostravy zřejmě ubodal svého otce

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Několika ranami nožem patrně usmrtil třicetiletý syn svého 61letého otce. K vraždě došlo v pátek ve dvě hodiny v noci v Moravské Ostravě. Podle policie, která pachatele zatkla, byly pravděpodobným motivem rodinné spory.

Článek

„Policistům celou událost oznámila krátce po činu na linku 158 vyděšená žena. Řekla, že ve společném bytě jejího manžela nožem napadá její třicetiletý syn,“ uvedl mluvčí severomoravské policie Milan Klézl.

Do bytu okamžitě vyrazila policejní hlídka, která na místě našla napadeného muže bez známek života. „Přivolaný lékař rychlé záchranné služby pouze konstatoval smrt v důsledku několika bodných ran. Zajištěna byla i vražedná zbraň - kuchyňský nůž s délkou čepele přibližně 15 centimetrů,“ konstatoval Klézl. Motiv vraždy policisté nadále prověřují, ale pravděpodobně se jednalo o řešení rodinných sporů.

V letošním roce je tato vražda už čtvrtou v pořadí spáchanou v Ostravě. První vražda se stala na konci ledna v Ostravě-Porubě, kde opilý pětačtyřicetiletý recidivista při hádce pobodal na chodbě ubytovny o rok mladšího muže. Napadený o několik hodin později zemřel v nemocnici.

Na území bývalého Severomoravského kraje, který zahrnuje i část Olomouckého a Zlínského, vyšetřovali v roce 2006 policisté celkem 33 vražd a pokusů o ně. Jejich počet je podle policistů v posledních devíti letech podobný - od 20 do 40 případů. Výjimkou byl jen rok 2002, kdy policie na severu Moravy zaznamenala 44 vražd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám