Hlavní obsah

Zlínští kriminalisté odhalili rekordní varnu pervitinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Zlínští policisté přišli na největší varnu pervitinu v okrese Zlín. Dva muži ve věku 19 a 31 let vyrobili od začátku roku celkem 200 gramů čistého metamfetaminu. Na případu policisté pracovali několik měsíců.

Článek

Podle zlínské policejní mluvčí Jany Bartíkové byli pachatelé zatčení přímo při činu.

"Cena pervitinu na Zlínsku nyní díky našemu odhalení vzrostla, protože se nám podařilo zadržet největší pachatele," řekl jeden z kriminalistů. Doplnil, že gram drogy lze zakoupit za 600 až 700 korun, nyní se její cena pohybuje kolem 1200 Kč.

Muži ve 370 případech prodalie jim podařilo prodat 4602 dávek. Drogu prý navíc distribuovali i mezi mladistvé. Celkem si tak přišli na nejméně 200 000 korun. "Čistota pervitinu byla 90,34 procenta, což je nejvíce, co jsme kdy zadrželi," řekl kriminalista.

Starší z podezřelých je nyní ve vazební věznici, mladšího policisté stíhají na svobodě. Jednatřicetiletý muž má vysokoškolské vzdělaní.

Starší z podezřelých je nyní ve vazební věznici, mladšího policisté stíhají na svobodě. Jednatřicetiletý muž má vysokoškolské vzdělaní.

"V souvislosti s touto trestnou činností je to poprvé, co jsme stíhali člověka s vysokoškolským vzděláním," uvedl policista.

Od začátku roku zlínští policisté odhalili 18 varen pervitinu a v souvislosti s výrobou obvinili 34 lidí. Tři osoby vyráběly drogu pro svou potřebu. Přitom za celý loňský rok zajistili 11 varen a obvinili 17 osob. Kriminalisté proto již na začátku října avizovali, že na rostoucí počet případů reagují mimo jiné i posílením týmu, který se drogovou problematikou zabývá.

Reklama

Výběr článků

Načítám