Hlavní obsah

Muž dostal 18 let za bestiální vraždu milenky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁLSKO

Výjimečný trest v délce osmnácti let vězení vyměřil ve středu ostravský krajský soud 68letému Otakaru Quasierovi z Oblasti na Bruntálsku za bestiální vraždu náhodné dámské známosti. Ženu loni v listopadu nejprve ubil několika desítkami ran dřevěnou tyčí a pak ji ještě ubodal nožem.

Článek

Přitom už v roce 1991 byl Quasier odsouzen za vraždu svého dvacetiletého syna k trestu v délce 10 let.

Způsob provedení vraždy z loňského 28. listopadu udivil i zkušené kriminalisty neobvyklou brutalitou. Quasier si na svou 46letou oběť vzal nejprve násadu od krumpáče, kterou ženě zasadil několik desítek ran, včetně několika bodných.

Násada se při útoku polámala a jeden velký kus našli lékaři teprve při pitvě zemřelé. Když pak žena zůstala ležet na zemi v bezvědomí, vzal Quasier ještě kuchyňský nůž a zasadil jí 34 ran do horní poloviny těla a do hlavy.

„Útok byl opravdu velmi razantní a podle znalců mohl trvat až několik desítek minut,“ konstatovala soudkyně Petra Hajdíková. Otakara Quasiera znají obyvatelé Osoblahy jako samotářského a milého dědu, který obývá zahradní chatu v ulici Na Střelnici. V osudnou podzimní noc si do svého obydlí přivedl 46letou Helenu K., se kterou se dal předtím dohromady v místní restauraci Na Rozcestí.

Důchodce byl již dříve odsouzen za ubodání vlastního syna

Obžalovaný před soudem řekl, že po seznámení se s ženou jen líbal, pak usnuli. Když se probudil, uviděl všude spoustu krve a mrtvá žena ležela ve vedlejším pokoji. „Na nic jsem nesahal a hned jsem zavolal policii a záchranku,“ řekl. „Není možné, že jsem to udělal já, musel tam být někdo jiný. Asi mne omámil nebo omráčil,“ dodal muž, který ve vazbě prodělal infarkt a mozkovou mrtvici a nyní se pohybuje jen s velkými obtížemi.

Skutečnost, že byl celý zakrvácený, se snažil kriminalistům vysvětlovat tím, že se s ženou před její smrtí pokoušel o sexuální kontakt a ušpinil se od její menstruační krve. Veškerá slova obžalovaného se ale soudu podařilo v celém rozsahu vyloučit. „Stejnou obhajobu použil i v roce 1991, kdy byl odsouzen pro vraždu svého syna. I tehdy vypovídal, že si na nic nepamatuje,“ řekla soudkyně Petra Hajdíková.

Z desetiletého trestu si tehdy Quasier odseděl pouze sedm let, pak byl propuštěn za dobré chování. Odsouzený se proti rozsudku okamžitě odvolal, takže případem se bude muset znovu zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám