Hlavní obsah

Inspekce podezírá sokolovského policistu z vynášení informací gangu

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Až do vysokých policejních kruhů zřejmě sahal vliv nedávno rozprášeného gangu bratří Zádamských, který nechvalně proslul svou brutálností při vydírání desítek podnikatelů na západě Čech. Inspekce ministra vnitra v této souvislosti podezírá jednoho sokolovského policistu, podle zjištění Práva jde o šéfa obvodního oddělení Sokolov-venkov Radka Nedělu (36).

Článek

Podle důvěryhodného a dobře obeznámeného zdroje Práva je Neděla podezřelý z toho, že vynášel jména, fotografie a osobní údaje svědků. Členy skupiny, včetně obou bratrů, pozatýkal v červenci a v říjnu Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

„Státnímu zastupitelství jsme předali návrh na zahájení trestního stíhání podezřelého pro zneužití pravomoci veřejného činitele,“ potvrdila včera Právu Hana Malá z tiskového odboru ministerstva vnitra. Další podrobnosti z šetření však neuvedla. O případném obvinění sokolovského policisty v nejbližších dnech rozhodne státní zástupkyně.

Informace o svědcích měl předávat spolužákovi

Inspekce se o případu dozvěděla od detektivů z ÚOOZ, kteří lidi kolem podnikatele Milana Zádamského z Karlovarska dlouhodobě sledovali.

Z odposlechů vyšlo najevo, že jim mohl pomáhat některý z policistů. Podezření nakonec padlo na Nedělu. Zdroj Práva řekl, že inspekce ho původně podezřívala z účasti na zločinném spolčení

Zdroj Práva řekl, že inspekce ho původně podezřívala z účasti na zločinném spolčení. Během několikaměsíčního vyšetřování se mu však nepodařilo prokázat, že by věděl o tom, že informace zjišťuje pro někoho z gangu Zádamských.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám