Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil 14 let za znásilnění mladé pošťačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Vrchní soud v Olomouci ve středu v odvolacím jednání potvrdil čtrnáctiletý trest pro Zdeňka Housara. Soudci tak potvrdili předchozí verdikt brněnského krajského soudu, který muže poslal do vězení za znásilnění doručovatelky tisku v Brně. Proti tomuto rozsudku se Housar odvolal.

Článek

Housar má pestrou kriminální minulost a trest si ve vězení odpyká jako zvlášť nebezpečný recidivista. Již dříve byl odsouzen za dvojnásobný pokus o vraždu a trojnásobný pokus o znásilnění.

Podle rozsudku agresivní muž napadl teprve devatenáctiletou doručovatelku loni v prosinci. Mladou ženu ohrožoval nožem, donutil ji se svléknout, znásilni ji a přinutil ji k orálnímu sexu. Dívka se po události delší dobu léčila kvůli posttraumatické stresové poruše.

Housar se před soudem hájil tím, že jeho vina nebyla prokázána. Tvrdil, že se s dívkou setkal již dříve a na pohlavním styku se společně domluvili. To však soudci zamítli.

"Málokdy se soud setkal s tak jasnou důkazní situací. S tvrzením, že se trestného činu nedopustil, jsme se v žádném případě nemohli ztotožnit. O jeho vině svědčí opakovaná věrohodná výpověď poškozené, ale i další důkazy," podotkl předseda senátu. Verzi o dobrovolném styku označili soudci za pochybnou a podivnou.

Housar se již během 80. let v Praze pokusil v šesti případech znásilnit, případně usmrtit přepadené ženy. V jednom případě bodl muže, který se snažil jedné z napadených pomoci. Z vězení vyšel po amnestii v roce 2000. Podobného činu se znovu dopustil o šest let později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám