Hlavní obsah

Jeřáb se dotkl vedení, muž popálení nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Pracovní úraz s tragickým koncem se stal v pátek v Zemědělském družstvu Lukov na Zlínsku. Šestačtyřicetiletý muž nepřežil popáleniny způsobené elektrickým proudem poté, co při vykládce materiálu z jeřábu zavadilo rameno stroje o elektrické vedení.

Článek

Muž pomáhal přidržovat vykládaný materiál, který dělníci vykládali z jeřábu. Rameno se dotklo elektrického vedení a muže, který přidržoval skládaný materiál, proud těžce popálil.

"Přivolaný lékař se snažil pracovníka oživit, ten ale vážným zraněním na místě podlehl. Přesné okolnosti případu zjišťuje nyní na místě policejní vyšetřovatel," řekla Lucie Javoříková ze zlínské policie.

Pracovní úrazy nejsou v kraji ojedinělé

Nejde o první případ smrtelného pracovního úrazu ve Zlínském kraji. V holešovském závodě Sfinx společnosti Nestlé v říjnu tragicky zahynul devatenáctiletý mladík z Hodonínska, který spadl z lešení z výšky asi 15 metrů.

V srpnu zemřel dvaapadesátiletý dělník z Uherského Brodu při práci na soustruhu. Podle policie muže zachytila rotující část stroje a natlačila ho na upínák nožů soustruhu. Muž utrpěl vážná zranění neslučitelná se životem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám