Hlavní obsah

Nezastavil hlídce ani přes varovné výstřely, chytili ho v polích

Právo, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOZOLUPY

Řidiče ujíždějícího z místa kontroly pronásledovali v neděli po 14. hodině policisté z Plzně. Ujížděl ve směru Plzeň sever a nereagoval na varovné výstřely. Hlídka dostihla auto na výpadovce u Nýřan. Informovala o tom mluvčí západočeské policie Jana Václavová. Řidič byl pod vlivem omamných látek.

Článek

"Šlo o běžnou kontrolu na roku Škvrňanské a Tylovy ulici v Plzni," uvedla mluvčí. Řidič ale nezastavil a pokračoval v jízdě s úmyslem ujet. Posádka vozu ujížděla vesnicemi severního Plzeňska. Policisté auto dostihli nedaleko Nýřan. "Řidič se ještě v poslední chvíli pokoušel najíždět do služebního vozu, policistům se ale podařilo pronásledované vytlačit z vozovky na pole," uvedla mluvčí.

Oba muži se snažili z místa uniknout. "Policisté užili hrozbu střelné zbraně a poté varovné výstřely," informovala mluvčí. Poté byla posádka zadržena.

"Ukázalo se, že 22letý řidič byl pod vlivem omamných a psychotropních látek a navíc má vysloven zákaz řízení motorového vozidla," dodala mluvčí. Policie případ dálevyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám