Hlavní obsah

Srážka tří aut u Rozvadova zastavila dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROZVADOV

Dvě vážně zraněné osoby si vyžádala nedělní srážka tří osobních vozidel u Rozvadova na Tachovsku. Na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby. Průjezd místem zůstane uzavřen do odpoledních hodin.

Článek

Nehoda se stala na staré rozvadovské silnici za obcí Svatá Kateřina. Vrtulník z místa transportoval do Plzně těžce zraněného muže s otevřenými zlomeninami dolních končetin. Dvaadvacetiletou ženu z Octavie přepravili záchranáři na úrazovou ambulanci plzeňské nemocnice pozemní cestou. Stěžovala si na bolesti v hrudníku.

"Dvacetiletý muž utrpěl zlomeninu stehenní a bércové kosti. Obě zranění měl na jedné noze," informovala mluvčí západočeské záchranné služby Lenka Ptáčková. "Mladá žena byla převezena s otřesem hrudníku a ramene," dodala. Řidič Toyoty nebyl zraněn.

Případem se zabývá policie. Prvotní zjištění ukazují na to, že Toyota a Škoda Octavia jedoucí od Rozvadova, se v pravotočivé zatáčce dostaly do protisměru. Příčinou mohla být prudká pravotočivá zatáčka, smyk nebo táhlá ojelová skvrna na vozovce, na níž upozornil svědek.

Komunikace zůstala po nehodě neprůjezdná. Foto: PRÁVO/Jindra Pašková

Toyota skončila mimo komunikaci, zatímco za ní jedoucí Octavia se v zatáčce čelně střetla s protijedoucím VW Golfem, který řídil dvacetiletý muž. Předmětem vyšetřování je i vztah prvního vozu Toyota k dalším dvěma havarovaným. "Zjišťujeme, zda i toto vozidlo se s Golfem nemohlo střetnout," informoval vyšetřovatel.

"Vraceli jsme se s přítelkyní z výletu ve Francii, každý ve svém voze," řekl Právu nezraněný řidič z Ostravy a dodal. "Cestou jsme se chtěli zastavit na tržnici ve Svaté Kateřině."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám