Hlavní obsah

Muž zemřel po napadení jelenem

Právo, ČTK, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRUŽBERK

Pravděpodobně při krmení lesní zvěře přišel čtyřiašedesátiletý muž o život. Neštěstí se odehrálo v pátek dopoledne poblíž vodní nádrže Kružberk na Opavsku. Muže napadl jelen, který mu způsobil smrtelná zranění.

Článek

"Muž se vydal do obory u vodní nádrže Kružberk, nedaleko penzionu Velké sedlo, aby nakrmil jelení zvěř, která je tam chována. Protože se nevrátil zpátky domů, dcera se ho vydala hledat. Jeho bezvládné tělo našla v prostoru obory," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle jeho informací muže patrně během krmení napadl statný jelení samec, který mu způsobil bodná a tržná poranění hlavy a břicha. "Když na místo události dorazila posádka rychlé lékařské pomoci z Vítkova, pacientovi již bohužel nedokázala pomoci," konstatoval Humpl. Tragickou událost prošetřuje policie. ¨

Jelení útok na člověka v divoké přírodě považuje za naprostou anomálii ostravský myslivec Štěpán Neuwirth. Během třicetiletého lovení jelenů v Jeseníkách se s podobným případem nesetkal. Vysoká zvěř podle něho před člověkem většinou prchá.

"V polovině října skončila jelení říje. Pokud jelen neměl dostatek laní, mohl muže považovat za soka. Jelen v říji by ale spíše napadl ženu, která má periodu, což dělají i domestikovaní srnci," vysvětlil odborník.

Dalším vysvětlením by podle něho mohla být vzteklina nebo jelenovo zranění, k němuž ale dochází při lovu. "Když postřelený jelen zhasíná, může lovce rozpárat zadníma nohama, v nichž má neuvěřitelnou sílu," upozornil Neuwirth. Smrtelné napadení zvířetem během krmení pro něho zůstává nepochopitelné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám