Hlavní obsah

Řidič se k tragédii vrátil až po výzvě operátora tísňové linky

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

V pondělí po šesté hodině ráno se u Valašského Meziříčí stala tragická dopravní nehoda, při které vyjel automobil ze silnice. Nehodu nahlásil řidič projíždějící kolem, který ale nezastavil. V místu se vrátil až po výzvě operačního důstojníka na lince 112. Nehodu jeden člověk nepřežil.

Článek

Hasiči se o tragédii dozvěděli pět minut po šesté. Po příjezdu na místo zjistili, že mezi obcí Hustopeče nad Bečvou a Valašským Meziříčím se stala tragická havárie vozu Škoda Fabia Combi.

"Havárii nahlásil řidič, který si všiml vozidla v příkopu a ze svého mobilního telefonu zavolal na tísňovou linku 112. Operační důstojník ho však upozornil, aby se k havárii vrátil a podíval se, jestli někdo nepotřebuje pomoc. Řidič uposlechl a po chvíli potvrdil, že v autě je řidič bez známek života," řekl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

V té době už k havárii mířila jednotka hasičů, která následně potvrdila tragické úmrtí řidiče. Čtyřiatřicetiletý muž na místě podlehl svým těžkým zraněním i přesto, že byl řádně připoután bezpečnostním pásem a aktivoval se mu airbag.

Řidič při jízdě k Valašskému Meziříčí přejel na rovném úseku silnice do protisměru, havaroval do příkopu a narazil do stromu. Ze silně zdemolovaného vraku museli hasiči řidiče vystříhat speciální hydraulickou technikou. Zaklíněné tělo bylo vytaženo až téměř po hodině vyprošťovacích prací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám