Hlavní obsah

Podle žalobce otec znásilňoval své tři děti

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Případ čtyřiatřicetiletého muže z jižního Plzeňska, který je od úterka v policejní cele za sex s vlastními dětmi, je zřejmě ještě závažnější, než se zdálo zpočátku vyšetřování. Státní zástupce po prostudování výpovědí jeho bývalé manželky a údajně zneužívaných dětí ve věku osm, pět a tři roky dal pokyn policejnímu vyšetřovateli překvalifikovat jednání otce z pohlavního zneužívání na znásilnění.

Článek

"Trestní sazba je vyšší o dva roky. Obviněnému muži nyní hrozí až dvanáct let vězení," sdělila Právu v pátek náměstkyně krajské státní zástupkyně Dagmar Lindenthálová. Co konkrétně žalobce vedlo k přísnější právní kvalifikaci, nechtěl nikdo říci.

"Je to velmi citlivá záležitost. Nebudeme zacházet do podrobností," konstatovala Lindenthálová.

Jak už Právo informovalo, podezřelý muž se rozvedl a s dětmi se stýkal nepravidelně. Trestní oznámení podle zdroje obeznámeného s případem podala matka dětí. Bylo jí divné, že se dětem k otci moc nechce.

"Sexuální zneužívání mělo spočívat v tom, že otec děti osahával na intimních místech a přitom jim například strkal prsty do konečníku. Ten to ale popírá," upřesnil zdroj.

Státní zástupce podal ve čtvrtek návrh na vzetí podezřelého muže do vazby, soud jeho návrhu vyhověl. 

Soudkyně uvalila na otce dětí v pátek vazbu. "Uvalila jsem vazbu z důvodu, aby obviněný nemohl na svobodě ovlivňovat svědky a pokračovat v trestné činnosti," řekla soudkyně Ivana Havlová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám