Hlavní obsah

V Bohunicích řádil sexuální maniak

Novinky, Jan Chmelíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Počet znásilnění a dalších útoků na ženy, které v uplynulých dvou letech v městské části Brno-Bohunice spáchal čtyřiatřicetiletý muž, odpykávající si nyní trest odnětí svobody, bude zřejmě vyšší než se policisté původně domnívali.

Článek

Policejní mluvčí Jana Šípková informovala na úterní tiskové konferenci, že týž pachatel má na svědomí nejméně pět takových činů a tento počet možná není konečný. 

Kriminalisté to zjistili díky starým trestním oznámením, která začali analyzovat po úspěšném objasnění tří případů. "Tak jsme objevili dva další případy, které má tento muž na svědomí," řekla Šípková, podle které obě oběti již pachatele poznaly podle předložených fotografií a podkladů.

Tři oběti se ubránily

Pátrání ve starých spisech stále pokračuje. Všechna přepadení, z nichž první se odehrálo v září roku 2001, měla totiž podobný scénář. Muž přepadával v okolí zastávek městské dopravy ženy, které se v noci vracely z různých večírků, nebo naopak ráno spěchaly do práce. Vždy se je snažil odvléct do nedalekého křoví, kde měl již na zemi připravené deky.

Tři ženy se ubránily znásilnění, dvě útočník přemohl. Například jedna žena byla znásilněna přesto, že útočníkovi nastříkala do obličeje slzný plyn.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám