Hlavní obsah

Policie si pro pachatele série znásilnění došla do věznice

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Po téměř dvouletém intenzivním pátrání odhalili brněnští kriminalisté pachatele série znásilnění žen v brněnské části Bohunice. Jedná se o 34letého recidivistu, který si podle policie vybíral v noci nebo časně ráno osamělou ženu, zezadu ji přepadl a odtáhl do křoví, kde ji na připravených dekách znásilnil.

Foto: Michaela Poláková
Článek

První obětí se stala v září 2001 devětadvacetiletá žena, kterou přepadl kolem páté hodiny ráno. "Zakryl jí ústa a odtáhl do křoví, kde ji povalil a svlékl. Osahával ji, ale k pohlavnímu styku nedošlo, protože muž selhal. Pak po přepadené požadoval šperky, ale ona mu řekla, že má jen bezcenné věci, a tak odešel," sdělil Mojmír Popp z brněnské policie.

Podruhé pachatel udeřil za necelý měsíc. Tentokrát si vyhlédl po čtvrté hodině ráno 51letou ženu. Přepadená se snažila bránit a nastříkala mu do očí slzný plyn. Útočník ji následně udeřil pěstí do obličeje a odvlekl k nedalekému hřišti. Na připravených dekách ji znásilnil a pak ji obral o věci za 47 tisíc korun.

"Třetí případ, o kterém víme, se odehrál v květnu 2002. Vybral si 44letou ženu, která stála kolem druhé hodiny u autobusové zastávky. I tato znásilněná vypověděla, stejně jako ostatní oběti, že pachatelem byl vysoký, silný muž, kterému se nemohla ubránit," dodal Popp.

Pachatel je už rok za mřížemi

Policisté se mohli při pátrání po útočníkovi opírat pouze o výpovědi přepadených a několik biologických stop. Nakonec se jim z nich podařilo identifikovat DNA, které je dovedlo až k 34letému Brňanovi. Ukázalo se, že má za sebou již několik trestů. Série znásilnění pak skončila proto, že byl v první polovině roku 2002 uvězněn za jiné znásilnění.

"Stíhání pokračuje. Snažíme se zjistit, zda má na svědomí jen tyto tři případy znásilnění, nebo je jich víc a přepadené je ze studu nenahlásily. Byli bychom rádi, kdyby se nám dodatečně přihlásily i další ženy, které byly přepadené a znásilněné někdy v období let 2001 a prvních měsíců roku 2002," doplnil Popp.

Reklama

Výběr článků

Načítám