Hlavní obsah

Týrané čtyřleté dítě neumí mluvit ani jíst

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Otřesný případ týrání dítěte vyšetřují severomoravští kriminalisté. Rodiče z Frýdku-Místku vychovávali svého syna tak špatně, že ve svých čtyřech letech neumí mluvit. Navíc mu téměř nedávali jíst, dítě většinou pilo jen vodu, takže se nenaučilo ani kousat.

Článek

Čtyřikrát soudně trestaný otec si v minulých dnech už vyslechl obvinění, matku to teprve čeká.

"Synovi, který trpí epilepsií, rodiče nezajistili řádnou léčbu, nebyli v kontaktu s lékaři a nepodávali mu potřebné léky. Malý hoch ve svém věku nemluví, vydává pouze skřeky. Neumí jíst, potravu nekouše, ale pouze hltá a má tendence pít vodu ze země. Nereaguje na oslovení, nemá ani základní hygienické návyky a je těžce zvládnutelný a zanedbaný," uvedla policejní mluvčí s tím, že podle vyjádření odborníků je dítě ve svých čtyřech letech opožděné nejméně o tři roky.

Rodiče mají trvalé bydliště ve Frýdku-Místku, kvůli soudní výpovědi se ale nedávno odstěhovali do nedaleké obce Dobrá, kde žili v provizorním obydlí. Starostka obce je případem šokována.

"Dozvídám se o tom teprve od vás, je to pro mne šok. Když u nás v obci někdo dá dítěti facku, druhý den si o tom povídá celá obec. Nechápu, že o tomto případu se nic nevědělo, tím spíše, že i bezdomovce tady máme dobře zmapované," řekla starostka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám