Hlavní obsah

Po vrazích své dcery chce matka pět miliónů korun

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Důchodkyně Roberta Kučerová žádá v žalobě na trojici mužů, kteří se podíleli na osm let staré vraždě její dcery Reginy, pět miliónů korun. Všichni dostali pravomocně 15 let a dodnes sedí ve vězení.

Článek

Kučerová požaduje náhradu nemajetkové újmy ve výši 4,8 miliónu korun po objednavateli vraždy, majiteli domu, v němž zavražděná bydlela, Zdeňku Bruthansovi. Po vykonavateli vraždy Pavlu Kapounovi pak 100 000 korun a po prostředníkovi Martinu Režovi stejnou částku. Soud začne případ řešit v listopadu.

"Nic podobného jsem za 10 let praxe v civilních řízeních neměla a nevím, že by podobný případ soudil i někdo z mých kolegů," uvedla soudkyně Dagmar Stamidisová, která má kauzu přidělenou.

"O něčem takovém, že by někdo žaloval vrahy svého příbuzného, jsem nikdy neslyšel," podotkl soudce Martin Valehrach.

V dceři ztratila i rodinu

"Žalobu na ochranu osobnosti jsem podala kvůli svému trvale podlomenému zdraví, velkému zásahu do rodinného života a do mé lidské důstojnosti. Kvůli těm třem mužům jsem ztratila jediné dítě, jediného příbuzného, a tedy i rodinu. Jejich čin vedl i k mým závažným zdravotním problémům," popsala Kučerová Právu důvody, proč se odhodlala jít k soudu.

Dodnes se prý trvale léčí na psychiatrii, má artrózu a poškozenou štítnou žlázu, což podle ní dokazují i lékařské zprávy, které soudu předložila.

Osmadvacetiletou dceru Roberty Kučerové Reginu zabil v roce 1999 najatý vrah Pavel Kapoun. Za vraždou stál majitel bytu, kde Regina bydlela, Zdeněk Bruthans.

Reklama

Výběr článků

Načítám