Hlavní obsah

Nehodu zavinil opilý řidič bez řidiského průkazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC

Řidiči, který při úterní nehodě v Jablonci nad Nisou zranil sebe a tři spolujezdce, naměřili policisté více než dvě promile alkoholu v dechu. Nejenže řídil auto opilý, nevlastní ani řidičský průkaz a v době nehody měl zákaz řízení motorových vozidel.

Článek

Na kruhovém objezdu v Želivského ulici narazil Škodou Favorit do kamenného kruhu. Hrozí mu trestní stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky, za řízení bez oprávnění a za maření výkonu úředního rozhodnutí. Ve vězení může strávit až jeden rok. To v případě, pokud by se někdo ze zraněných léčil déle než týden.

"Letní statistika silničních nehod, při kterých byli motoristé pod vlivem alkoholu, je úděsná," upozornila mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová.

V červenci zjistili policisté na Jablonecku po haváriích alkohol u 16 řidičů, ve stejném měsíci loňského roku pouze u devíti. V červenci 2006 začala platit přísnější novela silničního zákona a řidiči se obávali tvrdých trestů za jízdu pod vlivem alkoholu.

Podle Knopové jim ale za rok otrnulo. Na Jablonecku není navíc dostatek dopravních policistů a motoristé se přestali obávat kontrol.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám