Hlavní obsah

Lékařka z Nového Jičína prý ordinovala opilá

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Policisté šetří hned dvě oznámení na novojičínskou praktickou lékařku Táňu Vávrovou, že na sklonku minulého týdne ordinovala opilá. Přitom už od letošního března čelí podobně vážnému problému. Svým vozem narazila do automobilu městské policie, poté projela rondel v protisměru, těžce zranila chodkyni a nakonec sjela ze svahu do řeky Jičínky. I tehdy podle několika svědků byla v podroušeném stavu, případ však dosud není soudně dořešen.

Článek

První oznámení na lékařku ordinující nedaleko novojičínské nemocnice podal pacient ve čtvrtek. "Tehdy se nám bohužel nepodařilo lékařku vypátrat, nevíme, kde byla," uvedl Jiří Klein z novojičínského okresního policejního ředitelství.

Další oznámení, a to od jiné osoby, následovalo v pátek. "To jsme už  byli v její ordinaci úspěšní, ale dechovou i krevní zkoušku na přítomnost alkoholu odmítla. Požádali jsme proto jiného lékaře, aby ji kontaktoval. Ten poté konstatoval, že opravdu jeví znaky podnapilosti," uvedl policista.

Ženě hrozí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté informovali Českou lékařskou komoru a nyní prověřují výpovědi svědků. "Proto pokud by někdo měl z poslední doby podobné zkušenosti, ať se přihlásí policii," žádá Klein.

Jsou to schválnosti, brání se lékařka

Lékařka odmítla, že by léčila opilá. "Jde o nějaké schválnosti a možná ani ne od pacientů, s těmi vycházím velmi dobře. Bylo to velké překvapení, které mne urazilo," uvedla Vávrová. K dotazu, proč se nepodrobila alespoň dechové zkoušce, lékařka odpověděla: "Kvůli nějakým anonymům nebudu dělat šaškárny. Je to od někoho hrozná podpásovka."

Lékařka přiznala, že na tom není psychicky dobře, a to už od březnové šílené jízdy. "Pořád se čeká na znalecké posudky. I proto nejsem stoprocentně v pořádku. Ale opilá určitě neordinuji," zopakovala.

Reklama

Související články

Cyklista nepřežil srážku s nákladním autem

Mladý cyklista nepřežil v pondělí ráno kolem šesté hodiny střet s nákladním vozem Avia. Nehoda se stala v Králově Dvoře na Berounsku. Odbočující řidič...

Výběr článků

Načítám