Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli jednoho z velkých výrobců drog

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Olomoučtí kriminalisté dopadli v noci na středu jednoho z největších výrobců pervitinu na Olomoucku. Devětatřicetiletý muž z Uničova jej tu vyráběl delší dobu ve varně.

Článek

"Zajištěním kompletní varny, drogy a zadržením podezřelého byla završena akce s krycím názvem Kosák, kterou měli kriminalisté rozpracovanou od loňského září," řekla Právu ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Proti muži, který již byl v minulosti třikrát vazebně stíhán v souvislosti s drogovou trestnou činností, bylo podle ní zahájeno stíhání pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Hrozí mu až deset let vězení.

"Muž od února do 6. června tohoto roku v šesti případech prodal 42 gramů pervitinu za 42 tisíc korun třiadvacetiletému muži z Karviné. Dále je podezřelý z toho, že nejméně 98 gramů drogy vyrobil v dílně v Uničově a 50 gramů pervitinu se pokusil prodat výše uvedenému muži," uvedla mluvčí.

Kriminalisté podle ní zajistili kompletní varnu a také pervitin ve velmi vysoké kvalitě. Obviněný muž je nyní v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. "V objektu zadrželi kriminalisté kromě něj také devětadvacetiletého muže ze Šumperka, na kterého byl okresním soudem vydán zatykač," dodala Dolejšová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám