Hlavní obsah

Rozzuření psi pokousali dva chlapce

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Dva chlapce ve věku patnáct a sedmnáct let pokousali v sobotu v Halenkovicích na Zlínsku dva psi. Zvířata nakonec museli zastřelit přivolaní policisté, neboť psi byli i nadále agresivní. Psi chlapce pokousali na celém těle.

Článek

"Lékaři chlapce pro jistotu hospitalizovali na infekčním oddělení zlínské nemocnice. Policistům se nepodařilo zjistit, komu německý ovčák a kříženec retrívra s biegelem patří. Zvířata byla bez náhubků, bez obojků a bez registračních známek," uvedla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Policisté na místo povolali starostu, aby zajistil odchyt zvířat. Než se tak ale stalo, psi bez jakéhokoliv podnětu zaútočili na jednoho z policistů. "Ten musel nakonec použít zbraň. Jeden pes na místě zemřel, druhý se zraněním utekl a najít se ho podařilo až v neděli ráno," doplnila Bartíková.

Když se zraněné zvíře pokusil odchytit starosta obce, zvíře opět zaútočilo na něj, i policistu. Ten proto opět musel použít zbraň a psa zastřelit.

"Zjistili jsme, že majitelem psů je devětadvacetiletý muž ze sousedních Kudlovic. Ten tvrdí, že měl psy dobře zabezpečeny a někdo je musel pustit, když odjel v pátek večer pryč. Zvířata začal postrádat v sobotu dopoledne, kdy uviděl otevřené vrata a psy nenašel. Dokonce prý obvolával obecní úřady, jestli je někdo neviděl," řekla Bártíková.

Psi už utekli jednou, asi před dvěma měsíci. Majitel prý udělal vše proto, aby se jejich útěk již neopakoval. Psy nechával pravidelně očkovat proti vzteklině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám