Hlavní obsah

Nemrava obtěžuje školačky, policisté mají dva podezřelé

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Špinavý, zarostlý a potetovaný pobuda s velkým prstenem a ústy bez několika předních zubů obtěžuje od minulého týdne žákyně jedné ze základních škol v Ostravě-Porubě. Jednu z nich dokonce násilím strhl z kola a pokusil se ji odtáhnout do křoví. Čtrnáctileté žákyni osmého ročníku se naštěstí podařilo násilníkovi vytrhnout a ujet na kole pryč.

Článek

Od pátku, kdy ředitelka školy incident oznámila policii, přitom skončili v rukách mužů zákona zatím dva potenciální pachatelé odpovídající popisu. Prvního zatkli policisté v pátek odpoledne na základě oznámení několika žákyň, které ho poznaly na chodníku. "Jde o 75letého muže, který byl vyslechnut a propuštěn na svobodu," řekl mluvčí Policie ČR Milan Klézl.

V sobotu pak strážníci na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě spatřili dalšího, tentokrát 55letého muže, který také odpovídal popisu. "Při ověřování jeho totožnosti strážníky oslovil muž, který uvedl, že dotyčný v minulosti obtěžoval jeho dceru," uvedla mluvčí Městské policie Ostrava Vladimíra Kejdová.

Policie nyní musí zjistit, který ze dvou podezřelých mužů obtěžuje školačky v Porubě. Vyloučeno není ani to, že s příchodem teplého počasí na mladé dívky vulgárně pokřikovali oba dva. "Bude probíhat poznávací řízení," dodal Klézl s tím, že policie případ zatím šetření jako trestný čin omezování osobní svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám