Hlavní obsah

Rozhodnutí zrušit stíhání Berdára je pravomocné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dubnové rozhodnutí žalobce zastavit stíhání bývalého šéfa Českého Telecomu Gabriela Berdára je pravomocné. Státní zástupce v dubnu zastavil jeho trestní stíhání související s předloňskou údajnou hrozbou pistolí dvěma mladíkům. Ty mylně považoval za útočníky, kteří ho krátce předtím před jeho domem zmlátili.

Článek

"Středočeské státní zastupitelství zamítlo stížnost zmocněnce údajně poškozených mladíků a potvrdilo naše závěry o zastavení trestního stíhání pana Berdára. Toto rozhodnutí je již pravomocné," řekl Právu státní zástupce Martin Suska z Prahy-Východ, který má věc na starost, s tím, že stížnost byla nedůvodná.

Doplnil, že jeho nadřízení souhlasili se závěry jak policie, tak samotného Susky o tom, že Berdár nespáchal žádný trestný čin.

Berdár Právu v dubnu sdělil, že se podle něj potvrdilo to, co důkazy ukazovaly od samého začátku. "Opakovaně se prokázalo, že obětí trestného činu jsem byl já, a nikoliv pachatelem, jak se to někteří snažili vykonstruovat," uvedl Berdár.

Útočníci, kteří Berdára napadli, jsou stále neznámí

Berdára předloni 6. května v noci napadli a zbili před jeho domem nedaleko Prahy dosud neznámí útočníci. [celá zpráva] Podařilo se mu utéct do budovy, odkud pak zavolal policii.

Po jejím příjezdu a výslechu zamířil i s přítelkyní na ošetření do nemocnice. Po cestě se ale jejich vůz potkal na úzké silnici se škodovkou, v níž seděli mladíci Vladimír Račko a Stanislav Stěhule.

Berdár v mylném domnění, že jde o tytéž lidi, kteří jej zbili, vytáhl legálně drženou pistoli. Auto s oběma mladíky se pak rozjelo a údajně na něj opakovaně najíždělo. Berdár uskočil, a protože si myslel, že jde o opakovaný útok na něj, zareagoval střelbou na spodní část vozu. Z 8 až 14 ran se trefil asi třikrát do míst kolem zadní pneumatiky.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie zatím neví, kdo zaútočil na Berdára

Policie zatím nezná pachatele ani motiv útoku na generálního ředitele Českého Telecomu Gabriela Berdára. Od napadení uběhly už tři týdny. Z důkazů údajně zatím...

Výběr článků

Načítám