Hlavní obsah

Mladíci, na které Berdár střílel, ho nenapadli

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie stále neukončila vyšetřování květnového napadení generálního ředitele Českého Telecomu Gabriela Berdára. Jediným potrestaným aktérem incidentu tak zůstává Vladimír Račko, jeden z dvojice mladíků, po jejichž autě manažer střílel v domnění, že právě oni ho předtím přepadli. Provedené testy však jejich účast na útoku neprokázaly.

Článek

Soud uložil Račkovi trest 300 hodin obecně prospěšných prací a tříletý zákaz řízení za to, že v inkriminovanou dobu řídil podnapilý.

Vyšetřovatelé už také Račkovi vrátili auto, po kterém Berdár střílel. "Kromě auta mi po expertize vrátili i železnou tyč, kterou jsem měl údajně Berdára napadnout. Já s tím však nemám nic společného, víc se o tom nechci bavit," řekl Právu Račko.

Policie na případ uvalila přísné informační embargo a odmítá sdělit, zda jsou oba mladíci nadále z útoku na manažera podezřelí. Jejich právník Michael Vích to nicméně odmítá a tvrdí, že jsou oba mimo podezření.

"V této věci byly provedeny dostupné testy na identifikaci pachatelů, které mimo jiné zahrnují krevní i pachové zkoušky, stejně jako testy DNA. Všechny tyto expertizy vyloučily, že by mohli být moji klienti pachateli útoku na Berdára," řekl Právu Vích. Dodal, že bude trvat na důsledném prošetření oprávněnosti Berdárovy střelby.

"Celý incident prověřujeme jako dva nezávislé případy, tedy zvlášť napadení pana Berdára a zvlášť jeho střelbu po domnělých pachatelích. Mohu pouze potvrdit, že zatím nebyl nikdo obviněn ani zadržen," řekla středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. Vyšetřování podle ní potrvá ještě minimálně několik týdnů. "Do té doby nebudeme poskytovat žádné další informace," konstatovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie zatím neví, kdo zaútočil na Berdára

Policie zatím nezná pachatele ani motiv útoku na generálního ředitele Českého Telecomu Gabriela Berdára. Od napadení uběhly už tři týdny. Z důkazů údajně zatím...

Výběr článků

Načítám