Hlavní obsah

Vymahači zbili policistu, spletli si ho s dlužníkem

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Dvaatřicetiletý policista ze Sokolova se dostal do rukou najatých vymahačů, kteří si ho spletli s člověkem, jehož měli násilím přimět k zaplacení dluhu. Dvě rány pěstí ho srazily k zemi. Pak se začal zuřivě bránit, aby neskončil na zadním sedadle černé limuzíny a nezmizel možná nadobro z povrchu zemského. Nepomáhalo ani zoufalé přesvědčování, že jde o omyl.

Článek

Svalovci zasáhli v okamžiku, kdy strážce zákona otevřel na parkovišti vozidlo. To totiž patřilo jeho známému, na kterého měly mlátičky spadeno.

"Seděli jsme spolu v restauraci. Požádal jsem ho, jestli by mi mohl vrátit klíč od garáže. Řekl, že ho má v autě a že si ho tam mohu vzít. Vyšel jsme ven a auto si otevřel dálkovým ovladačem. Nahnul jsem se k ruční brzdě, kde klíče ležely, a v momentě, kdy jsem vylézal, přiskočili ke mě dva siláci a zabránili mi v odchodu. Chtěli vědět, zda jsem majitel vozu. Já jsme na to reagoval tím, že auto mi nepatří, že jsem si šel jen pro klíče od garáže, že jsem policista a mohu se prokázat služebním průkazem," vzpomínal policista na sled událostí, které předcházely samotnému napadení.

Tvrdí pořízci s ním ale příliš nediskutovali. "Přišla taková rána pěstí, že jsem se poroučel k zemi a byl úplně mimo. Pak jsem ještě dostal další dvě a to už mě táhli přes parkoviště k jejich autu. Během cesty jsem se nějak vzchopil a v okamžiku, kdy se mě snažili narvat na zadní sedadla, jsem se začal ze všech sil vzpouzet.

Řvali přitom na mne, že dlužím stovky tisíc korun. Začal jsem se od toho auta odkopávat, křičel jsem pořád dokola, že to nejsem já, koho hledají," líčil dramatické okamžiky policista, který s násilníky tak hrubého kalibru přímo do styku ještě nepřišel.

Je to totiž expertem na počítače a většinu pracovního času tráví v kancelářích. Po nějaké době přece jen začali vymahači pochybovat, jestli mají v rukou toho pravého.

"Jeden z nich mobilem zavolali člověka, který si je na "špinavou"práci objednal. Když přijel na místo a uviděl, že mají někoho jiného, rozklepal se a úplně zezelenal. Navíc zjistil, že se oba známe. Je to bývalý celník , který bydlí ve stejné obci jako já.

Řekl, aby mě nechali jít. Na jeho pokyn mě obě gorily pustily. Snažil se mi vysvětlit, že je to omyl, že se to nemělo stát.

Policista: Měl jsem strach

Lhal bych, kdybych říkal, že jsme neměl strach. Když se mě snažili naložit na zadní sedadla, blesklo mi hlavou, že až zjistí, kdo skutečně jsem, tak se mě budou snažit zbavit jako nepohodlného svědka,"uzavřel policista.

Ten si zapamatoval espézetku limuzíny, která patřila vymahačům. "Tato informace nás zavedla až k pachatelů. jde o 37letého muže z české Lípy a o 19let staršího muže z Českého Krumlova.

První z nich byl zadržen v pondělí na hraničním přechodu v Dolním Dvořišti, druhého kriminalisté zatkli ve středu v bydlišti. Oba jsou obviněni z trestných činů ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a výtržnictví," uvedla Andrea Kávová ze sokolovského ředitelství policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám