Hlavní obsah

Manželku zabil poté, co mu ukázala přehled schůzek s milencem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Na deset let do vězení poslal v pátek brněnský krajský soud osmačtyřicetiletého Petra Kudílka z Třešně na Třebíčsku. Ten loni v listopadu zavraždil v záchvatu hněvu svoji manželku, která mu měla být nevěrná. Muž se ke svému činu přiznal.

Článek

Ženu nejdříve srazil čtyřmi údery pěstí k zemi. Napadená upadla do bezvědomí a Kudílek ji pak zardousil elektrickým kabelem od kulmofénu. Sám se pak přišel nahlásit na policii, kde se ke svému jednání přiznal.

Za prací dojížděl do Německa

"Právě k tomuto jednání přihlédl soud při stanovování výše trestu. Určil proto trest na samé dolní hranici sazby," řekl soudce Aleš Novotný v odůvodnění rozsudku. Státní zástupkyně ani Kudílek se k verdiktu nevyjádřili. Pokud se proti němu odvolají, bude se muset případem zabývat olomoucký vrchní soud.

Se svojí o rok starší manželkou se Kudílek seznámil před dvanácti lety. Vztah dospěl až ke svatbě, ale začaly problémy. Muž, který pracoval v Německu odhalil, že ho partnerka podvádí. Navrhl tak rozchod, ze kterého však sešlo a další soužití provázely neshody.

Ukázala mu zápisník s evidencí mileneckých schůzek

Když se žena počátkem listopadu jednoho večera vrátila domů a manžel se jí zeptal, kde byla, opět se přiznala k nevěře. Partnerovi navíc při hádce ukázala i zápisníček, v němž si vedla podrobné poznámky k tomu, kde měla se svým milencem v minulosti schůzky.

Kudílek v tom okamžiku zaútočil. "V tu chvíli jsem to nezvládl. Sáhl jsem pak po šňůře, aniž bych nad něčím přemýšlel. Povolil jsem, až mě začaly bolet ruce," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám