Hlavní obsah

Opilec bez řidičáku boural s kradeným autem a utekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DĚTŘICHOV

Hned pětkrát najednou porušit zákon se podařilo ve čtvrtek ráno 21letému mladíkovi z Jesenicka. Ten v Dětřichově nad Bystřicí narazil s kradeným Fordem Transit u fotbalového stadionu do sloupu, plotu a stromu. Poté z místa utekl. Policisté vyšetřující nehodu pobertu vypátrali a zjistili několik dalších deliktů.

Článek

"Mladík je podezřelý z trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a neoprávněné užívání cizí věci. Dále řídil pod vlivem alkoholu, zavinil nehodu a opustil její místo," potvrdila Lucie Zgárbová z bruntálské policie.

K nehodě s kradeným autem došlo, když vjel totiž do protisměru, pak sjel vlevo mimo komunikaci a tam levým bokem vozidla zachytil o strom. Pak čelně narazil do kovového oplocení a stromu. 

Na havárii měly zřejmě vliv mladíkova únava, mikrospánek a alkohol.

"Řidič po dopravní nehodě z místa havárie utekl. Následně ho policisté vypátrali a zadrželi v Lomnici. Při šetření události zjistili, že mladík vůbec není držitelem řidičského oprávnění a že ford nemá platnou STK a emise, platnost skončila 05/2006.  Navíc zjistili, že auto bylo ukradeno na Velkopavlovicku," dodala Zgárbová.

Řidič utrpěl při nehodě otřes mozku a zhmoždění krční páteře s dobou léčení asi 2 týdny. Byl hospitalizován na asi tři dny. Bylo mu přístrojem Drager naměřeno 0,58 promile alkoholu.

Případ policie dále šetří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám