Hlavní obsah

Rodina Červeňákových se loučila se zavražděným Romanem

Právo, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Oči plné smutku a slz, usedavý pláč, v ruce květiny. Smuteční průvod se v pátek před desátou hodinou dopolední vydal hřbitovem v Klatovech. Rodina Červeňákových z nedalekého Měčína se přišla rozloučit s třiapůlletým Romanem, který přišel minulý týden o život cizí rukou.

Článek

Smuteční průvod se za hudebního doprovodu vydal směrem k hrobu, který tu rodina pro své dítě nechala připravit. Matka chlapečka vše prožívala velice těžce. Její usedavý pláč nebral konce. Cestou ji podpíraly soucitné ruce příbuzných. U hrobu vystřídaly slova faráře květiny a hroudy hlíny, které padaly do hrobu, v němž zmizela malá bílá rakev.

Pohřeb plný napětí

Byl to zvláštní pohřeb. Prostý a napjatý, shodli se ti, kdo nepatřili do rodiny. Přinejmenším postrádali romskou kapelu, spoustu hostů a tradiční obřadnost.

Malý Roman se ztratil v úterý 17. dubna kolem 18. hodiny. O tři hodiny později už policisté a hasiči pročesávali okolí, pomáhal vrtulník s termovizí. Zlom přišel ve čtvrtek. To už do pátrání po pohřešovaném chlapci nastoupila více než stovka policistů a jedenáct psovodů se psy.

Dítě objevila policie mrtvé. Tělo bylo ukryté v úložném prostoru nepoužívané sedací soupravy ve sklepení domu, kde rodina žije. Chlapce někdo zardousil. Navíc, nalezená biologická stopa dovedla detektivy k verzi možného sexuálního motivu.

"Jsem rád, že jsme mohli syna pochovat, potom, co nám ho policie vrátila," řekl ještě před odchodem František Červeňák. "Byl to normální pohřeb," dodal. Smuteční hostinu ale neplánoval. "Rozjedeme se teď každý domů," uzavřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Tříletý Roman byl podle pitvy uškrcen

Předběžné výsledky soudní pitvy v pátek potvrdily, že tříletý Roman Červeňák z Měčína na Klatovsku zemřel násilnou smrtí. Po dítěti pátraly desítky lidí...

Výběr článků

Načítám