Hlavní obsah

Vlivný fotbalový manažer Jiří Volný je za mřížemi

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoho z doposud nejvlivnějších mužů českého fotbalu Jiřího Volného zatkla policie kvůli podezření z daňových úniků a také kvůli tomu, že donedávna jako důstojník olomoucké expozitury Inspekce ministra vnitra údajně vynášel policejní informace do podsvětí. Spolu s Volným byli zatčeni i další dva jeho známí.

Článek

"Mohu potvrdit, že vůči třem osobám je vedeno stíhání pro trestný čin zkrácení daní. Skutek, pro který byli obviněni, spočívá v dovozu motorové nafty a benzínu do ČR v září minulého roku. Došlo ke zkrácení spotřební daně o částku přesahující 84 miliónů a současně i daně z přidané hodnoty o částku přes 67 miliónů," uvedl Alexandr Dadam z ostravské pobočky Vrchního státního zastupitelství v Olomouci.

Jiří Volný do začátku letošního roku působil v čele odvolací a revizní komise Českomoravského fotbalového svazu a v minulosti tak v odvolací instanci rozhodoval o osudech rozhodčích a fotbalových funkcionářů, kteří byli zapleteni do korupční aféry.

Navíc Volný řadu let pracoval jako vyšetřovatel Inspekce ministra vnitra, a to do začátku letošního roku, kdy odešel údajně na vlastní žádost. Kromě krácení daně a podvodu je Volný nyní obviněn také ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a neoprávněného nakládání s osobními údaji.

"Prováděl neoprávněné a opakované lustrace v evidencích policie ČR a ministerstva vnitra. Zjišťoval tak osobní údaje o konkrétních osobách," dodal žalobce, který ve středu podal soudu návrh na vzetí Volného do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám