Hlavní obsah

Soud v kauze Skloexport nikoho nepotrestal

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Deset let starý případ liberecké firmy Skloexport v pátek odpoledne skončil. Senát libereckého krajského soudu vynesl zprošťující rozsudek nad pěticí obžalovaných. Mezi nimi je i dcera bývalé herečky Reginy Rázlové, která byla stíhána jako uprchlá.

Článek

Osvobozující rozsudek si vyslechli i syn herečky Lukáš Rázl, dále Petr Švec, Miloš Tůma a Miroslav Krajsa. Dcera Rázlové Adéla, byla rovněž zproštěna viny. Obžalovaní se na místě vzdali práva na odvolání, státní zástupce se ale odvolal. Obžaloba vinila pětici ze zneužití informací v obchodním styku a pomoci k poškozování věřitele.

"Nedošli jsme k závěru, že spáchali to, co jim kladla obžaloba za vinu. Dokazování v tomto případě bylo provedeno nad rámec možného," uvedl při odůvodnění rozsudku předseda senátu Petr Neumann.

Upozornil, že v kauze byla obviněna také předsedkyně představenstva SEG Regina Rázlová, kterou ale Vrchní soud v Praze svým rozhodnutím vyloučil k samostatnému projednávání a její případ dosud žádný soud neprojednal. Bylo proto těžké soudit pět obžalovaných za napomáhání a spoluúčast na činech, v nichž ještě nebyla obžalována ani souzena klíčová osoba.

"Jsem rád, že se po deseti letech ukázalo to, co bylo jasné od samého začátku. V této zemi se lidé z bezpečnostního aparátu dopouští zcela vědomě manipulace s fakty," řekl po vynesení rozsudku Právu Lukáš Rázl a dodal, že si na celé kauze udělalo mnoho osob vlastní kariéru.

Reklama

Související články

V kauze Skloexportu padla druhá obžaloba

Státní zástupce podal už druhou obžalobu v kauze vytunelovaného Skloexportu Liberec. Tentokrát se netýká klanu Reginy Rázlové, která byla spolu s dalšími pěti...

Výběr článků

Načítám