Hlavní obsah

V Praze dopadli nebezpečného drogového dealera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Detektivové Národní protidrogové centrály a příslušníci útvaru rychlého nasazení zatkli ve středu v Praze Izraelce, který podle nich organizoval dodávky drogy extáze do Severní Ameriky, Španělska či Austrálie. Policisté ho odhalili díky pátrání v jiné kauze drogových obchodů. Na padesátiletého Izraelce před časem vydala zatykač americká Agentura pro potírání narkotik (DEA).

Článek

Policisté dopadli bosse izraelské kokainové narkomafie z klanu Hariri na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 2. Při domovní prohlídce u něj ve světlíku objevili zavěšenou tašku s jedním kilogramem kokainu, hašiš a peníze. "Cena zajištěných drog by při prodeji na černém trhu dosáhla výše okolo 4 miliónů korun. Kokain a extázi pachatel i osobně prodával v pražských luxusních klubech a na diskotékách," řekl šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorous.

V pátek skončil zatčený ve vazbě a je obviněn z nedovolené výroby a distribuce drog. Podle českých policistů je možné, že bude nakonec vydán do Spojených států, kde mu za obchody s drogami hrozí až 90 let vězení.

Jiří Komorous uvedl, že zatčený muž je členem jedné z nejnebezpečnějších izraelských zločineckých skupin. Muž údajně pašoval extázi z Prahy do Kanady, Spojených států, Španělska, ale i do vzdálené Austrálie. Drogu nakupoval v Nizozemsku.

"Zadržení N. R. předcházela úzká spolupráce s izraelskými kolegy a americkou protidrogovou policií DEA. Jde o vysoce postaveného a mezinárodně hledaného pachatele. Skrýval se v Praze, kde měl pronajatých několik luxusních bytů. Vystupoval pod falešnými jmény, pro která měl hodnověrně vypadající falešné izraelské a české doklady, řekl Právu šéf protidrogové policie Jiří Komorous.

Extázi podle policie pašoval v rámech obrazů. Během policejního sledování se mu podařilo takto propašovat 835 000 kusů extáze, živil se však i prodejem hašiše. Podle Komorouse dodával kokain a extázi také pražským celebritám. "Celebrity budou v rámci trestního řízení předvolány k výslechům. Jejich počet a konkrétní jména však nelze veřejnosti s ohledem na policejní etiku sdělit," uvedl Komorous.

Reklama

Výběr článků

Načítám