Hlavní obsah

Tělo zavražděné manželky skrýval přes půl roku v garáži

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Kriminalisté vyšetřují případ vraždy jednasedmdesátileté ženy z Mikulova na jižní Moravě. Tu její o pět let mladší manžel loni v srpnu po hádce a potyčce zabil. Její tělo pak zabalil do igelitu a více jak půl roku skrýval. Ke svému činu se policistům, kteří po ženě od loňského prosince pátrali, přiznal.

Článek

Na celý případ upozornil ošetřující lékař ženy, která k němu přestala chodit na pravidelné prohlídky a pro léky. Proto informoval policii, která zahájila na Břeclavsku rozsáhlé pátrání i za pomoci vrtulníku. Ženu se tehdy nalézt nepodařilo.

Proto policisté při pátrání využili i televizní kriminalistický pořad Na stopě. Od volajících získali i informace směřující k manželovi zmizelé ženy. Ten od začátku tvrdil, že po návratu ze služební cesty nebyla žena doma a nevěděl, kde je. Muž tvrdil, že nejspíš odešla se svým přítelem.

"Policistům se jeho výpověď nezdála věrohodná, a tak muže vzali na výslech na detektor lži. Zde už se postupně ukazovalo, že muž v mnohém zřejmě nemluví pravdu. Z výsledků pojali podezření, že mohlo dojít k vraždě a mrtvola ženy by mohla být uložena v domě nebo jeho blízkosti," uvedla jihomoravská policejní mluvčí Jana Šípková.

Přiznal se po získání povolení k domovní prohlídce

Když policisté podezřelému sdělili, že mají povolení k domovní prohlídce, muž se přiznal. V srpnu loňského roku se manželé, podle jeho slov, pohádali a v garáži došlo k potyčce. Muž násilím ženu překonal, napadl ji rýčem a následně ji škrtil provazem a drátem. Žena zraněním podlehla. Poté údajně mrtvé tělo zabalil do igelitových plachet a nechal v garáži, kde ho policisté našli.

Šestašedesátiletý muž je nyní stíhaný pro vraždu. Policejní komisař podal návrh na jeho vzetí do vazby, soudce však návrhu nevyhověl a muž bude vyšetřován na svobodě. Hrozí mu až patnáctileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám