Hlavní obsah

Tři policisté z Jesenicka jsou obviněni z korupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JESENÍK

Inspekce ministerstva vnitra podezírá tři policisty z oddělení cizinecké a pohraniční policie v Jeseníku z korupce. Měli vybírat peníze od cizinců za to, že jim vyřídí povolení k pobytu. Krom policistů jsou podezřelí i dva cizinci. Všichni byli zadrženi a obviněni.

Článek

"Byli v cele předběžného zadržení a dnes (v pátek) budou propuštěni," řekl ČTK ředitel ostravské cizinecké a pohraniční policie Jan Husár.

"Policisté v době od prosince 2006 do března 2007 ve 12 případech přijali od spolupachatelů vietnamské národnosti finanční hotovost v dosud nezjištěné výši jako úplatek za kladné vyřízení žádostí o povolení k pobytu na území ČR pro jiné osoby vietnamské národnosti,"sdělila Novinkám mluvčí ministerstva vnitra Jana Malíková.

Podle ní policisté například formálně ignorovali to, že manželství cizinců s Čechy byla pouze formální a měla sloužit právě k získání občanství. Soud rozhodne, zda pět obviněných, tři policisty a dva cizince, vezme do vazby.

Inspekce ministerstva vnitra vyšetřovala v březnu kvůli úplatkům i dopravní policisty v Kladně.  Ze zneužívání pravomoci a přijímání úplatků je podezřelých 11 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám