Hlavní obsah

Nemocnice propustila lékařku, která odmítla ošetřit pacienta

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Nemocnice v Karviné propustila lékařku, která odmítla ošetřit pacienta. Čtyřiapadesátiletého muže poslala do jiné karvinské nemocnice, kde už ho nedokázali zachránit. Podle vedení nemocnice lékařka pochybila, a proto s ní byl okamžitě rozvázán pracovní poměr.

Článek

Potvrdila to mluvčí nemocnice Dorota Havlíková. Případem se v současné době zabývá karvinská policie, která čeká na vypracování lékařského znaleckého posudku. Zatím žádné obvinění nepadlo.

Muže měli přivést do nemocnice taxíkem

Událost se stala letos 1. ledna. Rodina zemřelého muže tehdy zavolala na rychlou záchrannou službu. "Po vyhodnocení dispečerky, že se nejedná o akutní stav, a rovněž kvůli údajnému nedostatku sanitek měla rodině říci, ať si vezmou taxíka a přivezou muže do nemocnice taxíkem," uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Rodina proto muže dopravila do Nemocnice s poliklinikou v Karviné Ráji na vlastní náklady vozem taxislužby. Tamní lékařka ho podle Viačkové poslala do Karvinské hornické nemocnice ve čtvrti Nové Město.

"Tam na oddělení neurologie muž umřel. Rodina si nepřeje zveřejňovat žádné další podrobnosti," uvedla Viačková. Podle informací Práva zemřel na selhání srdce. Policie nyní čeká na všechny znalecké materiály, které vyhodnotí případné zavinění ze strany lékařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám