Hlavní obsah

Kamion se zřítil z mostu na koleje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako zázrakem vyvázli jen s lehkými zraněními dva Litevci, kteří spadli v pondělí kolem třetí hodiny ráno s kamionem ze silničního mostu na koleje v obci Návsí u Jablunkova v okrese Frýdek-Místek. Vozidlo skončilo na střeše.

Článek

Litevský řidič skříňového kamionu, který vezl 22 tun zeminy, nezvládl průjezd silnicí s ostrými zatáčkami, kde je předepsaná maximální rychlost 30 km za hodinu. Těžké vozidlo spadlo zhruba z osmi až deseti metrů na jednu z kolejí mezi Třincem a Jablunkovem. Železniční doprava ale nebyla přerušena, mohla pokračovat po jedné koleji.

"Operačnímu středisku hasičů nehodu ohlásila Zdravotnická záchranná služba. Na místo vyjela dvě vozidla ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Třinci a dobrovolní hasiči z Jablunkova. Když zjistili, že oba Litevci normálně komunikují a ještě chtějí asistovat při odstraňování následků nehody, zaměřili se na to, aby bylo vypnuto částečně poškozené trakční vedení a na zamezení jen mírného úniku nafty," uvedl Petr Kůdela, mluvčí HZS Moravskoslezského kraje.

Zhruba po hodině přijela jednotka hasičů Českých drah, kteří si místo dopravní nehody převzali a kamión se chystají vyprostit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám