Hlavní obsah

Banda zlodějů aut nejspíš i pytlačila

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Skoro rok řádil v Brně a okolí pětičlenný gang zlodějů aut, kterým brněnští kriminalisté zatím prokázali krádež devíti aut za skoro pět miliónů korun. Policisté předpokládají, že by jim mohli prokázat krádež celkem 15 až 20 aut. Navíc při zajišťování důkazů vyšlo najevo, že pachatelé jsou nelegálně ozbrojení loveckými puškami a pistolí s velkým množstvím nábojů, takže při zatýkání asistovala i zásahová jednotka.

Článek

"Partu zlodějů jsme monitorovali asi půl roku, než jsme je mohli zadržet. Všichni měli čistý trestní rejstřík a pocházejí z Pohořelic a okolí. Při domovních prohlídkách jsme zajistili devět ukradených aut, tři dlouhé střelné zbraně a jednu pistoli ráže devět milimetrů. Čtyři z bandy jsou ve věku od 20 do 30 let a skončili ve vazbě. Posledním je rodinný příslušník jednoho z vazebně stíhaných a toho vyšetřujeme na svobodě," uvedl velitel týmu kriminalistů Pavel Kříž.

"Na co měli pušky, to zatím nevíme, protože se k tomu nevyjádřili, ale podezříváme je i z pytláctví, kterého se podle nás mohli dopustit v Morkovicích a okolí. Taky jsme u nich našli i zamražené maso a zhruba 500 nábojů. Nyní se prověřují jejich zbraně, na které nikdo z nich neměl povolení.  Také se dělají balistické zkoušky ze střel, které se našly v zabitých zvířatech v lesích," doplnil Kříž.

Všichni nyní čelí trestnímu stíhání pro krádeže a nedovolené ozbrojování, za což jim hrozí vězení na dva až osm let. Pokud se ukáže, že aut ukradli víc a škoda bude podstatně vyšší, čeká je i vyšší trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám