Hlavní obsah

Když jim nechtěl prát ponožky, tloukli ho židlemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Tři chovanci výchovného ústavu na Přerovsku se na přelomu roku rozhodli udělat si z dalšího chlapce v domově sluhu. Když nechtěl jejich rozkazy plnit, začali ho šikanovat. Události vyústily až zraněním, po kterém napadených chovanec ústavu skončil v nemocnici. Nejednalo se přitom o ojedinělý případ.

Článek

Na přelomu roku nutili tři mladíci opakovaně chlapce, aby jim uklízel, pral ponožky a dělal další úsluhy. "Ten to však odmítl, a tak do něj začali kopat, tloukli jej židlemi a hlavou o hranu stolu," uvedla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Ve výchovném ústavu to však nebyl ojedinělý případ. Jeho chovanci šikanovali dalšího chlapce, aby se nechal tetovat. Po předchozím fyzickém napadení ho v prosinci na WC nutili, aby se proti své vůli nechal tetovat na prstech ruky.

"Jeden z podezřelých jej držel a druhý mu jehlou na šití a tuší vytetoval na hřbety prstů křížek a oválná kolečka," doplnila policejní mluvčí.

Jeden z násilníků podle policie poškozeného chlapce šikanoval i o den později, kdy jej pod pohrůžkou dalšího fyzického napadení nutil k obstarání cigaret. "Chlapec z obavy z dalšího napadení utekl do místa svého trvalého bydliště mimo Přerovsko," dodala Sedláčková.

Policisté případy vyšetřují jako vydírání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám