Hlavní obsah

Ultralight narazil do stromu, dva lidé se zranili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Ultralehké letadlo se v úterý odpoledne zřítilo poblíže Městečka Trnávka na Svitavsku. Při pokusu o nouzové přistání narazilo do stromu. Po nárazu se ulomilo křídlo a stroj dopadl na pole.

Článek

"Ve 13:30 byl na operační a informační středisko hasičů oznámen pád letadla ultralight Moby Dick v katastru obce Městečko Trnávka - Přední Arnoštov na Svitavsku," uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. "Při pádu se zranily dvě osoby. Hasiči je transportovali k vozu zdravotnické záchranné služby."

Ke zraněním Horáková sdělila: "Pilot se při neštěstí těžce zranil a byl vrtulníkem transportován do nemocnice v Olomouci. Jeho spolucestující byl se zraněním převezen záchrannou službou do nemocnice ve Svitavách." Oba muži pilotující Straton D-8 Moby Dick měli kolem padesáti let.

Operační důstojník hasičů na místo pádu vyslal dvě hasičské jednotky, profesionální z Moravské Třebové a dobrovolnou z Jevíčka. Hasiči provedli protipožární opatření a zachytili do nádob unikající provozní kapaliny.

O letecké nehodě byla informována letecká inspekce, která bude šetřit její příčiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám