Hlavní obsah

Zloděj okradl nevidomé manžele

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policii se podařilo dopadnout muže, kterého podezírá z okradení nevidomé manželské dvojice v Opavě. Jde o dvacetiletého recidivistu, který byl v poslední době za krádež odsouzen k podmíněnému trestu. Nyní má téměř jisté, že Vánoce stráví za mřížemi. Policie už navrhla jeho vzetí do vazby.

Článek

Podle policie mladík v úterý zneužil toho, že v ulici dříve bydlel a věděl, že v bytě žijí nevidomí. "Když procházel kolem místa činu, viděl, jak nevidomý muž kouří před domem, protáhl se kolem něj do domu, tam zjistil, že jsou otevřené dveře do jeho bytu," popsal případ mluvčí opavské policie René Černohorský.

Uvnitř postupně pobral notebook v hodnotě 138 tisíc, ledvinku s mobilním telefonem, částkou ve výši 1500 korun a další drobné věci včetně platebních karet. V bytě se přitom nacházela nevidomá žena, která vycítila, že do bytu někdo vstoupil a v domnění, že jde o manžela, mluvila na něj.

"Nikdo ale neodpovídal. Žena vypověděla, že v obývacím pokoji zatlačila slepeckou holí do koutka nějakou osobu, na kterou si i sáhla," dodal mluvčí s tím, že zloděj pak z bytu utekl. Teprve ošetřovatelka podle něj na druhý den zjistila, co všechno pobuda ukradl.

"Případ byl nahlášen poškozenými ve středu dopoledne a v odpoledních hodinách téhož dne byl objasněn na základě osobní a místní znalosti prostředí a pachatelů obdobných trestných činů. Všechny odcizené věci, kromě peněz, byly zajištěny," dodal Černohorský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám